Tahe kaitsta riiki koondas noored mälestuskirikusse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need neljapäeval Eesti sõjameeste mälestuskirikusse kogunenud riigikaitsekursuse läbinud Pärnumaa noored kannavad endas seda, mida on vaja Eesti riigi ja rahva püsima jäämiseks.
Need neljapäeval Eesti sõjameeste mälestuskirikusse kogunenud riigikaitsekursuse läbinud Pärnumaa noored kannavad endas seda, mida on vaja Eesti riigi ja rahva püsima jäämiseks. Foto: Mailiis Ollino

Väljas sirava kevadpäikese kiuste on õhk Tori kiriku raskete kroonlühtrite all karge. Nagu on karge ja selge nende noorte meel, kes aprillikuu viimasel päeval kogunenud Eesti sõjameeste mälestuskirikusse, et aasta kestnud riigikaitsekursusele pühalikult joon alla tõmmata.

Ühtekokku lõpetas tänavu kevadel Pärnumaal riigikaitsekursuse 154 koolilast, kellest enamik on nüüd kirikus, et auga välja teenitud kursuse lõpumärk ja tunnistus kätte saada.

Pühakoda täitev summutatud häälte sumin vaibub mõni minut enne kella ühte. Õppurid tõusevad püsti ja pööravad pilgu kiriku avatud ustele. On aeg tuua lipud sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles