Galerii: Rääma põhikoolis tutvustati pärimuskultuuri

, Rääma kooli direktori asetäitja noorsootöö alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal korraldati Pärnu Rääma põhikoolis pärimuskultuuri nädal, mille eesmärk oli tutvustada õpilastele pärimuskultuuri tantsu, laulu, kunsti ja käsitöö kaudu.

Esmaspäevast neljapäevani väldanud nädal algas pärimuskultuuri teemaliste näituste avamisega. Näitustel on muu hulgas väljas õpilaste joonistatud pärimusmustrid ja rõivakavandid, lapitekid, tööõpetuse tundides valminud padjad, kindad ja puutööd.

Nädalasse jäi ka 8. klassi õpilaste loov- ja uurimistööde kaitsmine.

Pärimuskultuuri nädalast said osa Männipargi ja Liblika tänava lasteaedki. Sügisel kooli tulevad lapsed vaatasid näitusi, mängisid õpilastega rahvuslikke ringmänge ja tantsisid.

Pärimuskultuuri nädala raames toimusid kontserdid „Meie kool ja pärimuskultuur“. Õpilased esitasid koolikaaslastele pillide saatelregilaule ja rahvatantse. Koorid Viise ja Roziin esitasid oma regilaulu „Pärnust Türile“, millega said üle-eestilisel laste ja noorte pärimusmuusikafestivalil Regilaul Uues Kuues eriauhinna regilaulu ja reisimise oskusliku sidumise eest.

Pärimuskultuuri nädal toimus koolis teist korda ja kindlasti tuleb see meeleolukas üritus järgmisel aastalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles