Heategevuslik teatejooks toob Pärnus liikuma pea 1400 koolinoort

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Vallikäärus.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Vallikäärus. Foto: Urmas Luik

Sel neljapäeval toimub Eesti linnades järjekordne suur laste heategevuslik teatejooks, kuhu on tasuta osalema oodatud kõik 5.-9. klasside lapsed. Vallikäärust lähte saav Pärnu etapp kujuneb Eestis üheks osavõtjaterohkeimaks.

Tänavu kümne aasta juubelit tähistav teatejooks on sportlik heategevusüritus, mille eesmärk on toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi. Kevadine suursündmus, mis stardib Vallikääru aasalt keskpäeval, toob kokku põhikoolinoored, kes annavad joostes oma panuse liikumisvõime kaotanud eakaaslaste raviks. Nii toetatakse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse patsiente. Pärnumaa spordiliitu vahendades ütles Vahur Mäe, et tänavu toetatakse seitsmeaastast Romani ja 11aastast Merilyt.

Seetõttu peavad jooksu üle-eestiline peakorraldaja MTÜ Tallinnmeeting ning Pärnu etapi korraldajad Pärnumaa spordiliit, Pärnu maakoolide spordiliit ja Pärnu linna koolispordiliit tähtsaimaks just osavõttu - teatejooksul ei selgitata välja kiiremaid ega kuulutata võitjate tulekut.

Pärnus toimuv etapp toob sportima 171 kaheksaliikmelist võistkonda ligemale 1400 noorega.

Sündmuse sekretariaadijuhi Ene Saagpaku sõnul tuleb starti 14 maakooli kokku 55 võistkonnaga. Linnakoole teeb kaasa üheksa, seejuures on tiime 116.

„Kui maapiirkonnast tuleb arvukaima osavõtjaskonnaga Paikuse põhikool, siis linnaõppeasutusest paistavad märkimisväärse esindusega silma Rääma põhikool ja Ülejõe gümnaasium,“ lisas Saagpakk.

Teatejooksust on saanud Eesti üks arvukaima osavõtuga spordisündmusi.

Teatejooks toimub samaaegselt Eestimaa 20 linnas. Tänavu on osalema oodata pea 10 000 noort, mis teeb teatejooksust suurima laste- ja noortespordiürituse Eestis.

Kõigis linnades peetakse võistlused viies vanuserühmas: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi. Tiimis on kaheksa liiget pluss üks varuosaleja, iga jooksja läbib 200 meetri pikkuse distantsi.

Osalejad saavad jooksu erisärgi.

Kõik, kes helistavad numbril 900 777, annetavad seitse eurot heategevusidee realiseerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles