Pärnumaa kaitseliitlased tõestavad end Siilil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kaitseliitlastele algas suurõppus Siil kogunemisega Eametsas.
Pärnumaa kaitseliitlastele algas suurõppus Siil kogunemisega Eametsas. Foto: Karri Kaas

Maikuu neljas päev ei ole tavaline. See on kohe päris eriline. Alanud on taasiseseisvumisaja suurim reservõppekogunemine Siil, mis kodumaa kutsel koondab üle Eesti relva alla ligikaudu 13 000 meest ja naist.

Neist sadadele ja sadadele Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmetele algasid õppused Pärnumaa suurimast formeerimispunktist, endisele sõjaväelennuväljale sisse seatud Eametsa baasist Pärnu külje alt. Seal nad seisavad, õlg õla kõrval, mehed ja naised, kes panustavad vabatahtlikult riigi kaitsesse.

Argimured, pereliikmed ja töökohustused on jäänud nüüd baasi traataia taha - seespool baasi piire ei loe, kas oled kokk, keevitaja, direktor või linnapea. Jah, koguni Pärnu linnapea Romek Kosenkranius on oma ülikonna leitnandi tärnidega laigulise vormi vastu vahetanud ja panustab oma osalemisega Eesti riigi kaitsesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles