BMWga rallijad rikkusid Valgeranna golfiväljaku muru

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfimurule tekkinud kahjustuste likvideerimisele kulub palju aega ja tööd.
Golfimurule tekkinud kahjustuste likvideerimisele kulub palju aega ja tööd. Foto: Erakogu

Pühapäeva pärastlõunal sõitsid kurikaelad sõiduautoga BMW Audru vallas Valgeranna golfiväljakule, rikkudes seal ära umbes 150 ruutmeetrit golfimuru.

Rehvimustrilised roopad sõideti sisse golfiväljaku 13. green’ile.

Valgeranna golfiklubi juhataja Vahur Tamme sõnutsi on üleeilne juhtum esimene kord, kui keegi teadlikult ja tahtlikult spordirajatist rikub.

“Talvel, kui paks lumi on maas, on mõni lumesaanil või suuskadel üle väljaku sõitnud, aga seda pigem teadmatusest. Olulisi kahjustusi ei ole need korrad kaasa toonud,” lausus Tamm.

Üleeile 15–17 vahel 13. green’ile sisse sõidetud vaod, õigemini ratastega üles küntud muru on kõige ulatuslikum kahju, millega Valgeranna golfiklubi on oma kümneaastase tegevuse jooksul silmitsi seisnud.

“Kahjustatud ala ei ole iseenesest suur: visuaalselt hinnates umbes 150 ruutmeetrit, kuid töö, mis rikutud muru taastamiseks teha tuleb, on suur,” tõdes Tamm.

Pahatahtlike kummivilistajate tegu tähendab seda, et kahjustatud alale ei saa vähemalt kolm nädalat mängijaid lubada. Tamme arvates võivad muru lohistamise jäljed veel sügiselgi nähtavad olla.

Et ralliti päise päeva ajal ja vandaalidele saadi kiiresti jaole, hoiti veel ulatuslikum kahju tänu sellele ilmselt ära.

Tammel on teada, kes golfiväljakul oma neljarattalise rehvide kangust proovis, ja ta annab kurikaeltele võimaluse klubiga ühendust võttes inetu lugu ära klaarida.

“Neil on aega tänaseni. Kui tänaseks pole meiega ühendust võetud, teeme politseisse avalduse,” lubas Tamm. Tema hinnangul on kõige kurvem asjaolu, et sõitjad olid ilmselt kohalikud Audru inimesed, kes teadsid väga hästi, kuhu nad oma masinaga tükivad.

“Kui kitsed tulevad golfiväljakule muru näksima, siis neile ei saa seda pahaks panna – see on loodus. Kui aga inimene meelega golfimuru rikub, teeb kurvaks küll,” tunnistas Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles