Pärnus kestab tüli Jannseni sadama pärast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Jannseni sadama omanikud soovivad sinna kaks angaari püstitada.
Pärnu Jannseni sadama omanikud soovivad sinna kaks angaari püstitada. Foto: Ants Liigus

Pärnus tülitsetakse Jannseni sadama pärast, kuhu sadama omanikud soovivad ehitada kahte kuni 18 meetri kõrgust angaari. Osa Jannseni tänava elanikest on sadama poolt, teine osa aga vastu.

Sadama vastaste arvates peaks sadam sealt üldse ära kolima, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Aktuaalse kaamera" palvel kogenes osa neist, kes soovis vaidlusaluse planeeringu kohta sõna sekka öelda, pärastlõunal Jannseni kaile. Vaidlus läks päris ägedaks.

AS Pärnu Sadam ostis Jannseni kai aastate eest AS Reldorilt. Veel möödunud aastal laiutasid kail puistekauba hunnikud. Nüüd soovib firma hakata selle sadama kaudu välja vedama puit- ja ehitusmaterjale, aga ka moodulmaju.

"Mina arvan, et kaubasadam linnapilti ei sobi. See inimeste elamine siin sadama ümbruses on ikkagi väga häiritud. Peab olema kergliiklustee jõe kaldal, et inimestel oleks mõnus jalutada ja nautida ilusat Pärnu kesklinna ja merd. Pärnu linna arengukavas on, et suurest Kesklinna sillast kuni Siimu sillani tehakse kergliiklustee inimestele vabaks," rääkis sadama naaber Anne-Ruth Laine ERRile.

Sadama naabril Lauri Ojasool ei ole seevastu kai vastu midagi. "Siin ta on olnud ja kuna ma siin kõrval elan, siis mina arvan, et ei juhtu midagi, kui ta siin edasi on," märkis ta.

Detailplaneeringu koostaja tõdes, et nemad pole midagi valesti teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles