Juhtkiri: Kompromiss on võimalik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Juba alguses logisema hakanud võimuliidule ei pruugi saatuslikuks saada kütuseaktsiisi tõstmise kava, mille vastu on üpris palju pahameelt avaldatud, vaid hoopis majutusteenuste käibemaksu teema.

Koalitsiooni juhtpartei Reformierakond on kõnelnud käibemaksuerisuse kaotamisest, mis hotellidele, hostelitele ja turismitaludele tooks kaasa käibemaksu tõusu 11 protsenti, mis nii eksperthinnangute kui loomulikult ettevõtjate arvates on liig mis liig.

Reformierakonna võimupartner Sotsiaaldemokraatlik Erakond on sellesse kavasse kriitiliselt suhtunud algusest peale. Nüüdseks on sotsist minister Urve Palo teemaga süvenenult tegelnud, kohtunud turismiettevõtjatega ja deklareerinud Ärilehe vahendusel: “Mina ettevõtlusministrina ütlen samuti, et käibemaksumäära tõstmine 20 protsendini on rumal tegu. Järkjärguline tõstmine on, ma ütleks, niisama rumal tegu. Maksumäära tõstmine 12 protsendini oleks väike ja ühekordne tõus, mis oleks sektorile vastuvõetav.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles