Tarbijakaitseamet leidis Pärnu poest mürgise toimega mänguasja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akela Kaup OÜ kaupluses Tuhat Vajalikku Asja müügil olnud mänguasjas My Littly Pony ületas ftalaatide sisaldus lubatud piiri 880 kordselt.
Akela Kaup OÜ kaupluses Tuhat Vajalikku Asja müügil olnud mänguasjas My Littly Pony ületas ftalaatide sisaldus lubatud piiri 880 kordselt. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet leidis Pärnu kauplusest mänguasja, mille ftalaatide sisaldus ületas lubatu üle 800 korra.

Akela Kaup OÜ kaupluses Tuhat Vajalikku Asja müügil olnud mänguasja My Littly Pony ftalaatide sisaldus ületas normi  880 korda.

Ftalaate kasutatakse peamiselt plasttoodete elastsuse ja plastilisuse tagamiseks. Kehtivate nõuete järgi ei tohi nende sisaldus mänguasjades ja lastetoodetes ületada 0,1 protsenti plastseks tehtud materjali massist. Oma olemuselt on ftalaadid inimorganismile pikaajalise mürgise toimega ja võivad kahjustada hormoonsüsteemi.

Tooteid testis terviseameti labor. Tarbijakaitseamet alustas kõigi nimetatud ettevõtjate suhtes haldusmenetlust. Praeguseks on ettevõtted tooted ameti menetluste tulemusena müügilt eemaldanud ja tagasi kutsunud.

Tarbijakaitseamet juhib tähelepanu, et tarbijal on õigus ohtlik toode kauplejale tagastada ja saada tagasi makstud raha. Selleks peab ta pöörduma kauplusesse, kust toote ostis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles