Liitlaste lennukid teevad Siilil madallende

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania õhuväelased Ämari lennubaasis. Foto on illustreeriv.
Hispaania õhuväelased Ämari lennubaasis. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homme teevad õppusel Siil osalevad liitlaste lahingulennukid Eestis madallende, taevas võib näha Poola, Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi õhuväe lennukeid.

Homme 13.30-15 sooritavad Eesti madallennualadel lende Poola õhuväe ründelennukid Su-22, Ameerika Ühendriikide õhuväe ründelennukid A-10 ja Ühendkuningriigi õhuväe õppelennukid Hawk. Peamiselt võib lennukeid märgata suurõppuse Siil alade kohal, kuid ka madallennualadel Kirde- ja Kesk-Eestis, Viljandi ja Jõgeva maakonnas ja Liivi lahe kohal.

Madallennud toimuvad vähemalt 152 meetri (500 jala) kõrgusel ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal. Õppuse Siil ajal kasutatakse kaitseväe keskpolügoonil lahingumoona ja sooritatakse madallende selleks ette nähtud piirkondades. Lennud toimuvad 4.-12. maini ja peamiselt 8-18.

4.-15. maini kogu Eestit hõlmaval ja Virumaal kulmineeruval suurõppusel Siil osaleb üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles