Kihnu muuseumis näeb Ärma Roosi näputööd

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu käsitöömeistri Ärma Roosi 80. sünnipäeval avati muuseumis tema esimene isikunäitus. Välja pandud kirjandusega tutvub viiuliõpetaja Kuraga Mari.
Kihnu käsitöömeistri Ärma Roosi 80. sünnipäeval avati muuseumis tema esimene isikunäitus. Välja pandud kirjandusega tutvub viiuliõpetaja Kuraga Mari. Foto: Ants Liigus

Kihnu muuseumis saab lehekuu keskpaigani vaadata saare tuntuima käsitöömeistri Ärma Roosi juubelinäitust, mis avati tema 80. sünnipäeval, 3. mail.

Kihnlasi ja mandriinimesi kogunes Ärma Roosi ehk pärisnimega Rosaali Karjami esimese isikunäituse avamisele nii palju, et saal oli neist pungil. Esinesid Kihnu pärimuskooli pillilapsed, tantsiti Kihnu tantse ja juubilargi lõi ringis kaasa.

Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav rääkis, et personaalnäitusele valiti Ärma Roosi suurest käsitöökogust tanud, käised ja sukasääred.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles