Kõlab uskumatult: uus Libatse kiiruskaamera fikseeris ööpäevaga üle poole tuhande kihutaja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Kõlab uskumatult, aga esmaspäeval  Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Libatses tööle hakanud uudne kiiruskaamera fikseeris ööpäeva jooksul üle poole tuhande kiiruseületamise, mis on ligi 40 korda keskmisest rohkem.

Maanteeameti pressiesindaja Triin Adamsoni sõnutsi mõõtis kiiruskaamera ainuüksi eile 559 kiiruseületamist.

„See on ikka väga suur number,“ tõdes Adamson, kelle jutu järgi fikseerivad teised kiiruskaamerad ööpäevas keskmiselt umbes 15 kiiruseületamist. „On kiiruskaameraid, mis fikseerivad päeva jooksul mõnikümmend rikkumist ja on kaameraid, mis fikseerivad päevas vaid mõne rikkumise, kuid keskmine number on laias laastus umbes 15,“ ütles ta.

Adamson märkis, et rohkem rikkumisi fikseeritakse kohtades, kus kiirusepiirang muutub 90-lt 70-le võrreldes nende kohtadega, kus see on 90 km/h.

Libatsese kiirusekaamera asub maanteelõigul, kus kiirusepiirang langeb 90-lt 70-le.

Ehkki lubatud piirkiiruse ületajate hulk Libatses on suur, ei pruugi kõik rikkujad oma teo eest trahvikviitungit saada.

Politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnutsi ei saa trahve välja kirjutada mootorratturitele ja välismaiste registreerimismärkidega autodele, sest nende kohta registris andmeid pole.

Härson lisas, et liiklusmenetlusteenistus on käesoleva aasta nelja kuuga saatnud veidi üle 3000 trahviteate Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel asuvate kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste kohta.

Esmaspäeval Libatses, Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 95,1 kilomeetril liiklejate kiirust mõõtma hakanud kaamera fikseerib liiklejate kiirust mõlemas sõidusuunas.

Kiiruskaamerate ette on paigaldatud automaatkontrolli hoiatusmärgid.

Maanteeameti teatel on Libatse kiiruskaamera asukoha valikul silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetuste statistikat viimasel viiel aastal, liiklussagedust, sõidukite kiirust sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Liiklusohtlikes paikades hinnatakse kiiruskaamera otstarbekust koos muude ohutusmeetmetega ja kaamerad paigaldatakse kohtadesse, kus sõidukiirus ületab oluliselt lubatut ja kaamera on hinnanguliselt efektiivseim meede liiklusohutuse parandamiseks.

Kiiruskaamerate mõõtekabiinid ja kaamerad paigaldas riigihanke võitja AS Alarmtec. Töö maksumus on 265 000 eurot, millele nelja aasta jooksul lisanduvad hooldus- ja taatluskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles