Mai tõi liiklusesse uued reeglid

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulenevalt kehtivast liiklusseadusest ei tohi 1. maist alla kolmeaastast last sõidutada ei sõidu- ega veoauto istmel, millel puudub turvavöö. Seega peavad alla kolmeaastased lapsed olema sõidukis igal juhul turvavarustuse abil kinnitatud.
Tulenevalt kehtivast liiklusseadusest ei tohi 1. maist alla kolmeaastast last sõidutada ei sõidu- ega veoauto istmel, millel puudub turvavöö. Seega peavad alla kolmeaastased lapsed olema sõidukis igal juhul turvavarustuse abil kinnitatud. Foto: Ants Liigus

Käesoleva aasta 1. maist kehtib liikluses hulk uusi reegleid, mis tulenevad liiklusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seadusest.

„Liiklusohutusele tuleb läheneda terviklikult,”põhjendas astutud sammu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Sander Salmu. „Seepärast teemegi pidevalt tööd selleks, et liiklusohutust otseselt mõjutavad liiklusreeglid oleksid ajakohased ja võimalikult põhjalikult läbimõelduna ka praktikas toimivad.”

Seaduse muutmise tulususest oli juttu dokumendi menetlemiselgi. Täpsemalt puudutati seda seaduse eelnõu teisel lugemisel, kus riigikogulane Peep Aru päris, kas on analüüsitud, kui palju liiklusseadusesse kavandatavad head muudatused parandavad olukorda liikluses ja kui palju neist üldse kasu tõuseb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles