Bensiinijaamast voolas Pärnu jõkke kütust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal toimunud liiklusõnnetuse tagajärjel lekkis Pärnus Papiniidu tänaval bensiinijaamas kanalisatsiooni diislikütust, mis tõenäoliselt sattus Pärnu jõkke.

Eile kell 20.16 helistati häirekeskusesse ja teatati, et Pärnu jõel Papiniidu silla lähedal oli jõe vee peal näha õli laike.

Päästjad selgitasid välja, et lähedal asuva tankla kanalisatsioonist voolab jõkke kütust.

Koostöös Pärnu Vee ja Viisnurga töötajatega kaeti äravool hakkepuidu ja turbaga. Reostusala piirati poomidega, et takistada reostuse levikut.

Täna kell 8.37 kutsuti päästjad Rääma tänavale sõudebaasi juurde, kus kaldal olija nägi jõel sinakasrohelisi laike.

Päästjad tegid kindlaks, et Papiniidu silla juures oli reostuse ala suurenenud ja allavoolu edasi liikunud.

Päästjad lokaliseerid reostuse ja edasi tegeleb juhtunuga keskkonnainspektsioon.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katrin Zagorski sõnutsi sattus reostus jõkke ilmselt mõni tund varem liiklusõnnetuse tagajärjel kanalisatsiooni voolanud kütusest.

Kella 16 paiku Papiniidu tänaval juhtunud liiklusõnnetuses põrkasid kokku sõidu- ja veoauto ja avarii tagajärjel lekkis veoauto kütusepaagist diislit, mis jooksis kanalisatsiooni.

Zagorski sõnade kohaselt võis kanalisatsiooni sattuda umbes 200 liitrit kütust, mis tõenäoliselt jõkke voolas. "Kui palju sellest jõkke on sattunud, ei ole praegu teada," lisas ta.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnutsi ei ole reostus õnneks väga suur. "Keskkonnainspektsiooni ametnikud võtsid sealt täna proove, edasi tuleb reostus kokku koguda," kirjeldas ta tegevust Pärnu jõe ääres.

Tuul märkis, et keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo otsib koostöös Statoili ja Pärnu Veega võimalusi kanalisatsioonitrassi ja suubla-ala puhastamiseks reostuse jääkidest.

Ta lisas, et täna pärastlõunal paigaldati poomid uuesti, sest olemasolevad oli veevooluga paigast minema liikunud. Inspektorid kutsusid selleks päästjad kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles