Endla Küünis esietendub poeetiline „Kahe lugu“

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest „Kahe lugu“.
Stseen lavastusest „Kahe lugu“. Foto: Endla teater

Reedel, 8. mail esietendub Endlas „Kahe lugu“, kus saab nautida Karin Tammaru ja Guido Kanguri koosmängu.

Hispaania kirjaniku Eduardo Galáni sotsiaalselt tundlik tekst jutustab huumori ja inimliku soojusega loo noorest ja harimatust Lolast ja pahurast kirjandusõpetajast Ortizist, kes loeb kannatamatult päevi pensionini. Nende väga ebatõenäolise kohtumise põhjustab käitumisprobleemidega Daniel, Lola poeg ja Ortizi õpilane. Püüdes koos teismelist aidata, hakkab mõlema hall argipäev ootamatult erksamaid värve omandama.

„See on lugu õppimisest ja õpetamisest nii koolis, elus kui tundemaailmas – kui kedagi armastad, siis võtad ka vastutuse,“ tutvustas lavastaja Madis Kalmet etenduse sisu.

Lavastaja sõnutsi inspireeris teda soe, inimlik, ühtaegu naljakas ja kurb armastuslugu, mis laiemas plaanis kõneleb kahe inimese otsingutest, teineteise mõjutamisest ja kasvatamisest. Peale inimestevaheliste suhete on näidendis oluline sotsiaalne tasand: kooli, õpetamise, kasvatamise, noorte moraali ja eetika probleemid.

“Näidendis tuleb valusalt esile igavene küsimus: kas meie ühiskond on lootusetult  kaotanud võime kasvatada järeltulevaid põlvkondi?” lisas Kalmet. Lavastuses põrkuvad õpetaja ja lapsevanema vaatenurgad kooli ja kasvatuse suhtes ja eri pooled näevad probleeme erinevalt.

“Kahe lugu” mängitakse Endla kevadhooajal viis korda. Lavastus on Endla teatri mängukavas ka teatri suvehooajal juulis ja augustis.

Lavastuse kunstnik on Liina Unt, muusikaline kujundaja Feliks Kütt, valguskunstnik Margus Vaigur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles