Esinevad Tšehhi tipporkester ja Peterburi sopran

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimaja.
Pärnu kontserdimaja. Foto: Ants Liigus

Pärnu kontserdimajas astub homme üles Tšehhi kammerfilharmoonia orkester Pardubice Peter Feraneci juhatusel, Peterburi Maria teatri sopran Marina Shaguch ja tema Ukraina sõbrad esitavad aariaid eri ooperitest.

Ooperiasjatundja Arne Miku sõnutsi pole Eesti publik neid noori soliste, keda Shaguch Pärnu kontserdimajas esitleb, seni kuulnud, kuid Shaguch ise peaks paljudel veel hästi meeles olema. Nimelt laulis ta 2004. aastal rahvusooper Estonia lavastuses nimiosa Verdi ooperis “Aida” ja mõni aasta tagasi osales kahe ooperi kontsertettekandel Estonia kontserdisaalis. Youtube’i vahendusel on maiuspalaks kujunenud Desdemona ja Othello duett, mida Shaguch laulab koos Placido Domingoga Londonis Buckinghami palees.

Oluliseks ettevõtmiseks Shaguchile on viimasel ajal saanud omanimeline akadeemia. Seal jagab ta koos Milano La Scala ooperiteatri kontsertmeistri Massimiliano Bulloga Ukraina noortele ooperilauljatele laulukunsti saladusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles