Kolonelleitnant Tõnu Miil: Üksuses peitub jõud

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealikku kolonelleitnant Tõnu Miili (vasakul) intervjueeris Kikepera metsade vahel kaitseliitlasest ajakirjanik Asso Puidet.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealikku kolonelleitnant Tõnu Miili (vasakul) intervjueeris Kikepera metsade vahel kaitseliitlasest ajakirjanik Asso Puidet. Foto: Karri Kaas

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealikul kolonelleitnant Tõnu Miilil on küll Lääne regiooni üksuste ülemana Siili õppusel käed-jalad staabitööd täis, ent ta katsub iga päev vähemalt korra maastikul ära käia. Et positsioonid sisse võtnud võitlejad oma silmaga üle vaadata.

Kikepera metsade vahele varjunud kompanii positsioonile jõuame Miiliga ajal, mil teisele jalaväerühmale tutvustatakse lõhkeainete, suitsugranaatide ja muude imitatsioonivahendite hingeelu. Kärgatavad paugud, metsa poolitava kruusatee kohal kogub laiust laisalt puude vahele kanduv suitsupilv.

Milleks see konkreetne rühm valmistub? Millised on nende, alates esmaspäevast metsas olnud meeste ülesanded käimasolevatel õppustel?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles