Egon Elstein: Toome suurvõistluse rahvale võimalikult lähedale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jahtklubide liidu president Egon Elstein on kindel, et augustis Pärnus toimuvad Euroopa meistrivõistlused õnnestuvad isegi siis, kui ilmataat meile vingerpusse mängib.
Eesti jahtklubide liidu president Egon Elstein on kindel, et augustis Pärnus toimuvad Euroopa meistrivõistlused õnnestuvad isegi siis, kui ilmataat meile vingerpusse mängib. Foto: Urmas Luik

Eesti jahtklubide liidu president pärnakas Egon Elstein usub, et augustis Pärnus toimuvad avamerejahtide Euroopa meistrivõistlused annavad mitme kandi pealt olulise panuse meie linna arengusse.

“17. aprillil Tallinnas toimunud Eesti purjetamise kongressil tutvustasin Eesti konjunktuuriinstituudi uuringut, mis käsitles spordisündmuse mõjusid piirkondadele,” rääkis Elstein Pärnu Postimehele. “Paljud faktid näitasid, et need mõjud ja neile järgnevad järelmõjud on tunduvalt suuremad, kui oskasime arvata. EM toob augustis kümneks päevaks meie linna üle tuhande inimese ja kuigi regati eelarve tuleb ots otsaga kokku, saavad otsest kasu paljud Pärnu ettevõtjad. Üks kaudseid mõjusid on purjetamise propageerimine nii noorte kui vanema põlvkonna inimeste seas.”

Avamerejahtide võistlused toimuvad kaugel merel, kuhu asjasse mittepühendatud inimesed ligi ei pääse. Mil moel see tiitlivõistlus hakkab purjesporti propageerima?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles