Emadepäeva kook sobib purki või tassi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline küpsisetort näeb klaaspurgis vahva välja ja sobib piknikule koos võileibadega, mis seekord on rulli kuju võtnud.
Traditsiooniline küpsisetort näeb klaaspurgis vahva välja ja sobib piknikule koos võileibadega, mis seekord on rulli kuju võtnud. Foto: Kristel Kadakas

Pühapäeval tähistatakse taas emadepäeva ja kena oleks emad sel päeval köögitoimkonnast vabastada.

Kui suurt kooki teha ei jõua, võib teha mitu väikest. Nimelt on viimasel ajal moodi läinud purgi- ja tassikoogid, mis täpselt ühele inimesele parajat portsu sisaldavad.

“Eestisse on purgikookide maania jõudnud alles hiljuti ja siin on kindlasti teene internetil,” kommenteeris Sweet Design Catering OÜ magusameister Kristel Kadakas. “Kõige enam leiab purgikookide kohta infot USA netilehtedelt, aga ilmselt algas asi nagu rahvaluule: keegi kuskil tegi, teine vaimustus ja tegi järele, kolmas lisas oma nippe ja nii see pall veerema hakkas.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles