Tuulikutest häiritud mees kuuleb ümmargust juttu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Olen aasta otsa seda asja ajanud, aga keegi ei ole sellele tähelepanu pööranud, see on nagu force majeure – vääramatu jõud,” nendib Helmküla Künnisso talu peremees Taivo Tambre, viidates tuulikute mürale ja varjutusele.
“Olen aasta otsa seda asja ajanud, aga keegi ei ole sellele tähelepanu pööranud, see on nagu force majeure – vääramatu jõud,” nendib Helmküla Künnisso talu peremees Taivo Tambre, viidates tuulikute mürale ja varjutusele. Foto: Ants Liigus

Helmküla põliselanikul, kelle juured ulatuvad kodukohas 17. sajandisse, on närvid püsti pärast seda, kui Varbla suurvoorel pandi tööle neli tuulikut, mis teevad müra ja mille labade vari ulatub tema talu õueni.

“Mina ei ole tuuleenergia vastane, ma olen tuulikute asukoha vastane: need pandi inimestele selga. Kui neid generaatoreid tootva firma esindaja esimest korda siin käis, ütles ta, et need tuleb siit maha monteerida ja ära viia, sest need on inimestele lähedal,” räägib Helmküla elanik Taivo Tambre.

Kirjalikku kinnitust Tambrel sellele väitele ei ole. Küll on tal vastused kirjadele arendajalt Tuuleenergia OÜst ja terviseametist, ta on kirjutanud õiguskantslerile, pöördunud korduvalt kohalikku Varbla vallamajja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles