Taimed sõitsid autoga kohale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillametsa aiandustalu lillevalikut uudistavad naised hoolega ja lähevad koju, kastitäied taimi kaasas.
Sillametsa aiandustalu lillevalikut uudistavad naised hoolega ja lähevad koju, kastitäied taimi kaasas. Foto: Ants Liigus

Tõstamaa valla Pootsi küla Sillametsa aiandustalu kaubiku saabumist hommikuse praami pealt ootavad naised juba varakult, sest jutud tahavad ajamist ja uudised vahetamist. Ratastega igast suunast tulijad pargivad oma kaherattalised sõidukid ja jäävad ootama.

Juht hüppab rooli tagant, tõstab kevadlillede värvilise valiku Säärekülas postkontori ja poe vastu üle tee välja ja körtides naised hakkavad endale kaupa valima. Mõni tõstab rattale või autosse lausa kasti võõrasemasid, teine uudistab amplit ja kolmas arvab, et küsib lilletaimi tüki kaupa, nagu nende istutamise ruumi kodu juures jätkub.

Punastes tunkedes kaubikujuht on asjatundja, soovitab ja seletab ja tunneb head meelt, et kodutallu naastes võib ta päeva kordaläinuks lugeda. Nende juurest, kes tahavad mitu kasti lilli korraga, aga ratta pakiraam sellist koormat ei mahuta, lubab juht lahkelt läbi sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles