Algas üle-eestiline kiiksuga turismielamuste kogumine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus alustas ideede kogumist, et leida üles erilised elamused Eesti eri paigust.

EASi turismiarenduskeskus otsib kiiksuga ja hulljulgeid ideid. „Näiteks jaanalinnu seljas ratsutamine, ühine metsajooks peaministriga, öö allveelaevas või pannkoogihommik Setu vanaemaga. Ideid võivad pakkuda kõik, sealhulgas turismi- ja toitlustusettevõtted, disainerid, ürituste korraldajad, samuti kõik inimesed, kes ei ole turismiga seotud,“ selgitas EASi Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk.

Eesmärk on leida üles kõige erilisemad elamused, mis panevad nägema Eestit uues valguses. „Parim soovitus on isiklik jagatud kogemus, seetõttu soovime Eestisse tuua rootslasi, kes jagaksid oma elamusi kaasmaalastega. Ootame tavatuid ideid, mida külalised aastaid hiljemgi põlevate silmadega meenutavad,“ rääkis Sokk.

Ideede kogumine on mõeldud Skandinaavia, eelkõige Rootsi inimeste huvi tõstmiseks Eesti vastu. Kümme aastat tagasi moodustasid Rootsi turistid kaheksa protsenti välisturistidest, siis nüüd neli protsenti. Rootsi turu võitmiseks soovib EAS tutvustada Eestit rootslastele nende oma kaasmaalaste meeldejäävate kogemuste kaudu.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso lisas, et fookus on seatud sel aastal Rootsi turule. „Peame leidma langevale Vene ja Soome turule alternatiive ja Skandinaavia maad on selleks loogiline jätk. „Meil on Rootsiga hea transpordiühendus, pakume toidu- ja kultuurielamusi, heal tasemel teenuseid – need on kahtlemata meie eelised. Ainult sellest aga ei piisa, vajame unikaalseid tegevusi, millega nõudlikku skandinaavlast võluda,“ selgitas Mutso.

Parimaid mõtteid tutvustatakse rootslastele, et neil tekiks huvi Eestisse puhkama tulla. Ideid saab sisestada 11. maist veebikeskkonda.

Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist.

Ideid saab esitada 20. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles