Pärnu haiglas toimuvad sel nädalal mängufilmi võtted

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus jätkuvad sel nädalal mängufilmi "Perekonnavaled" võtted.

Tänasest neljapäevani on võtterühm Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuses, kus võetakse üles palati- ja kabinetistseenid.

Filmi produtsendi Marju Lepa sõnutsi filmitakse Pärnu haiglas stseenid, kus insuldi saanud orkestrijuht, keda kehastab Roman Baskin, on haiglas, kus teda käivad vaatamas pereliikmed ja orkestri direktor. "Kaamera eest käivad läbi põhitegelased ja arstid," seletas ta, lisades et episooditi jäävad kaadrisse haiglatöötajadki.

Lepa jutu järgi on umbes pool filmist üles võetud. "Pärnus filmime praegu haiglas ja juunis tahaksime teha võtteid linna peal ja tänavakohvikutes," kõneles ta.

Pärnu haigla õendus-ja hoolduskeskuse juhataja Margit Seppik ütles, et haiglal on hea meel, et hiljuti avatud ilus maja filmilinal ajalukku kirjutatakse. "See on väga tore koostöö, oleme natule elevil," tunnistas ta.

Pärnu haigla turundusjuhi Errit Kuldkepi sõnutsi uuris filmi meeskond, kas Pärnu haiglal oleks pakkuda ruume sündiva linateose haiglastseenideks. "Et Ristiku tänava peamajas on palju patsiente ja koormus suur, pakkusime neile Ravi tänava maja, mis sobis neile ideaalselt," ütles Kuldkepp. "Selles majaosas, kus võtted käivad, ei ole praegu koormus suur ja loodan, et võtted sujuvad hästi."

Suhtedraama "Perekonnavaled" peategelane on muusik Egon Rei, keda kehastab näitleja Tambet Tuisk. Oma dirigendist äia ootamatu haigestumise järel peab Rei orkestrijuhtimise üle võtma. Et orkester ega pere ei laguneks, tuleb varjata äia minevikuvalesid. Vanad valed sünnitavad aga uusi ja mõjutavad Egon Rei elu.

Film põhineb Valentin Kuigi stsenaariumil ja samanimelisel romaanil.

Mullu sügisel oli sama filmi võttepaik Pärnu kontserdimaja.

Mängufilmi "Perekonnavaled" režissöörid on Valentin Kuik ja Manfred Vainokivi, tootjafirma Filmivabrik OÜ.

Filmi eelarve on 437 000 eurot ja see peaks linale jõudma järgmisel kevadel.

Vaadake „Perekonnavalede“ proovilõiku, mis annab linateosest esimese ettekujutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles