Paikuse kooli võistkond osaleb teaduslahingu finaalis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaad on Teaduslahingu finaalis esindamas Paikuse põhikooli võistkond.
Pärnumaad on Teaduslahingu finaalis esindamas Paikuse põhikooli võistkond. Foto: Elus Teadus

Reedel toimub Tartus teaduslahingu superfinaal, kus omavahel võistlevad kõigi maakondade 7.-9. klasside õpilaste võistkonnad.

Pärnumaad esindab Paikuse põhikooli võistkond (laste juhendajad on Maarja Tärk, Sirle Varkentin, Aare Külaots, Mait Lind ja Marika Jagomägi), mille liikmed valmistasid finaalis kaitsmiseks ette ka uurimistöö Sindi paisu kohta. Noored teadushuvilised kogusid ja süstematiseerisid infot paisu mineviku, oleviku ja võimaliku tuleviku kohta.

Teaduslahingu finaalis esitlevad võistkonnad oma kolmekuise uurimistöö tulemust žüriile ja lahendavad publiku silme all praktilisi ja argielus ettetulevaid teaduslikke probleeme.

Teaduslahing on tänavu esimest korda toimuv teadusvõistlus 7.-9. klasside õpilastele. Eelvoorudes jaanuari lõpus osales 155 kolmeliikmelist võistkonda kogu riigist, iga maakonna parimad pääsesid sel nädalal Tartus toimuvasse finaali.

Teaduslahingu peakorraldaja on Eesti ülikoolide õppureid ühendav Elus Teadus, vabatahtlikena löövad kaasa tudengid üliõpilasesindusest ja erialaseltsidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles