Tallinna värava baar leidis suveks üürniku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna värav.
Tallinna värav. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas anda Tallinna väravas paiknevad 111ruutmeetrised baariruumid ja Vana–Tallinna 1 kinnistu osad neljaks kuuks üürile osaühingule Kohvik Fookus.

Baariruumid antakse kohviku kasutusse 15. maist kuni 15. septembrini ja üürnik peab nende eest tasuma sel perioodil 3000 eurot.

Kohvik antakse OÜ Kohvik Fookusele üürile pärast ebaõnnestunud konkurssi, millega osalejate puudumisel ruumidele üürnikku ei leitud.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunapi sõnutsi avaldas Fookus soovi võtta kasutusele suveperioodiks Tallinna värava baariruumid koos terrassiga.

„Plaanide kohaselt tehakse alale grillterrass ja korraldatakse suveperioodil kontserte, mis on suurepärane täiendus Pärnu suvisele kultuurielule ja linnamelule. Kohvik Fookus hoiab ka väravapealsed ruumid klientidele pidevas valmisolekus ja korrastatud, et vastavalt vajadusele ja ilmale neid kasutada,“ seletas Õunap.

„Oleme nimetanud Pärnut tutvustades linna uhkuseks Vallikääru koos ajaloolise Tallinna väravaga: tegemist on ajaloo- ja arhitektuurimälestisega, mis on ainus säilinud 17. sajandi vallvärav Baltikumis. Meil on hea meel, et Pärnule niivõrd oluline vaatamisväärsus leiab suveperioodil kasutust ja saab eluvaimu taas sisse,“ lisas Õunap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles