Kristiina Kass tuleb külla uue raamatuga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Kass.
Kristiina Kass. Foto: Lastekirjanduse Keskus

Sel reedel tuleb Pärnu keskraamatukogusse lastega kohtuma ja oma uhiuut raamatut tutvustama kirjanik Kristiina Kass. 

„Tema lühemate ja pikemate lugude möödapääsmatuks koostisosaks on naljakad tegelased ja haaravad sündmused. Vahest peitub laste südamed võitnud kirjutaja populaarsus mõttes, et igav ei tohi hakata kellelgi, ei loo väljamõtlejal ega selle lugejal,“ sõnas keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Keskraamatukogu saalis võib juba tuntud raamatutegelaste kõrval tutvust teha päris uutega. Nõianeiu Nöbinina järgmised seiklused on koos kunstnik Heiki Ernitsaga raamatuks saanud ja kannavad pealkirja "Nõianeiu Nöbinina ja korstnapühikja".

Nüüd juba 11. lasteraamatu autor on rääkinud, et raamatuideed tekivad tal enamasti tavalistes kohtades, mõnikord poejärjekorras või isegi täpselt siis, kui keegi helistab. Oma elu kõige põnevamateks sündmusteks peab ta tütarde sündi ja julgeimaks ettevõtmiseks terastrossi otsas rippudes üle metsakuristiku sõitmist.

Kirjutamise kõrval on Kass joonistanud pilte nii oma kui teiste kirjanike lasteraamatutesse ja tõlkinud eesti keelde Sinikka ja Tiina Nopola lood Risto Räpparist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles