Pärnus üritatakse juunis Guinnessi rekordit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus plaanitakse juunis toimuval Grillfestil püstitada Guinessi rekord maailma pikima pikniku pidamises.
Pärnus plaanitakse juunis toimuval Grillfestil püstitada Guinessi rekord maailma pikima pikniku pidamises. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnus plaanitakse juunis Grillfestil püstitada Guinnessi rekord maailma pikima pikniku pidamises.

Pikniku pikkuseks on kavandatud 36 tundi ehk poolteist ööpäeva. Korraldajate teatel seesugust rekordit Guinnessi rekordite raamatus veel ei ole.

Piknikul osalemine toimub mõlemal festivalipäeval tunni kaupa, kokku üritab piknikurekordit 36 seltskonda: rekordi püstitamiseks on vajalik, et 36 tunni jooksul oleks platsil pidevalt piknikulisi. Soovitav on piknikul osalemiseks varuda poolteist tundi puhuks, kui järgmine võistkond tulekuga veidi hilineb. Arvestage, et vastavalt Guinnessi reeglitele salvestatakse piknikuplatsil toimuv videona selliselt, et suur kellgi on 36 tundi järjest pildil.

Piknikul osalemiseks on vaja istumisalust, milleks sobib pleed, lina, tekk, padi, täispuhutav alus või tool, ja oma piknikukorvi toidu ja tarvikutega. Festivalialalt saab piknikutoitu osta, kuid loomingulisemate piknikukorvidega tulijatele on välja pandud Grillfesti auhinnad. Korraldajatelt on vihma ja ööjaheduse kaitseks suur ja uudne kilekuppel.

Rekordiüritusel osalemiseks tuleb valida kellaaeg 12.-13. juunil ja saata oma piknikuvõistkonna nimi ja kapteni kontaktandmed välkpostiga aadressil piknik@grillfest.ee.

Rekordihõngulise pikniku eesmärk on väärtustada Eesti toidukultuuri pikniku vormis ja  kanda see saavutus maailmakaardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles