Juhtkiri: Erakoolid on vajalikud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kui Reformierakonna üks värvikamaid poliitikuid Jürgen Ligi haridus- ja teadusministriks sai, hakkasid paljud kohe värisedes ootama, et kust see pauk nüüd tuleb, sest Ligilt võib kõike oodata.

Oodatud-kardetud pauk tuli ära siis, kui haridusminister andis sõnumi, nagu peaks riik lõpetama erakoolide tegevuskulude toetuse maksmise. Riigikogu infotunnis ütles Ligi, et selline süsteem, nagu Eestis on kehtinud 2011. aastani, on üks maailma kõige heldemaid. Sel nädalal seletas Ligi toonast avaldust Postimehe veergudel mõnevõrra pikemalt, resümeerides muu seas: “Eraalgatust peaksid seega rahastama nii omanik, riik kui omavalitsus. Loodetavasti taastub omavalitsuste toetus vabatahtlikult, sest lapsed on ka nende ja see raha on eelarvetes olemas olnud.”

Seda väljaütlemist kritiseeris Tartu ülikooli varasem rektor, praegune riigikontrolör Alar Karis, kes tuletas meelde riigikohtu väidet, et erakoolide tegevuskulude katmine pole omavalitsuse kohustus. “Ja riigist oleks küüniline püüda neid kohustusi taas omavalitsuste kaela sokutada, kui neid ei peeta võimalikuks riigil endal kanda,” lausus Karis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles