Logopeed aitab sobivat suhtlemisviisi leida

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk üleeuroopalisel logopeedide kongressil: (vasakult) CPLOLi asepresident Baiba Trinite Rajaleidja keskuse logopeed Riina Leok ja CPLOLi president Michèle Kaufmann-Meyer.
Hetk üleeuroopalisel logopeedide kongressil: (vasakult) CPLOLi asepresident Baiba Trinite Rajaleidja keskuse logopeed Riina Leok ja CPLOLi president Michèle Kaufmann-Meyer. Foto: Erakogu

Pärnumaa Rajaleidja keskuse logopeed Riina Leok võttis osa 9. üleeuroopalisest logopeedide teaduskongressist Itaalias.

8.–9. mail Firenzes toimunud kongress kandis pealkirja „Ava uksed kommunikatsioonile“. Logopeedil on tähtis roll aidata leida sobiv suhtlemisviis igas vanuses inimestele. Lähtuda tuleb mõttest, et igaühel oleks võimalus suhtlemiseks. Euroopa logopeedide koostöökomitee (CPLOL) president Michèle Kaufmann-Meyer Šveitsist ütles kongressi avakõnes, et uuendusmeelsus on logopeedia valdkonnas väga oluline toetamaks logopeedia kui eriala arengut.

Sel aastal toimunud kongressil oli rohkem kui 300 ettekannet/sõnavõttu 39 riigist üle maailma. CPLOLi asepresident Baiba Trinite Lätist tõi välja, et teaduslikus plaanis on logopeedia rahvusvaheline ja pole piire, mis takistaks teha riikidevahelist koostööd ka üle maailma.

Paljudest sõnavõttudest jäi kõlama koostöö olulisus. Ühise eesmärgi saavutamise nimel tuleb logopeedil teha koostööd abivajaja ja tema lähedastega, teiste logopeedide ning logopeedia siduserialade spetsialistidega (arstid, psühholoogid, õpetajad jne).

Euroopa logopeedide koostöökomitee ühendab Euroopa logopeedide erialaorganisatsioone. Praegu on liikmeid 30 riigist. Eesmärk on edendada liikmesriikides professionaalset ettevalmistust, kvalifikatsiooni, praktiseerimist, seadusandlust ja teadustööd. CPLOLi korraldatud logopeedia teaduskongress annab võimaluse nii teadustööd tegevatele kui ka praktiseerivatele spetsialistidele kokku saada ja kogemusi vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles