Enduroässad Paikusel

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Talviku.
Hendrik Talviku. Foto: Rauno Kais

Laupäeval ja pühapäeval müttavad Eesti, Läti, Leedu ja Soome mootorratturid Paikuse valla metsades ja rabades mitmepäevasõidu (enduro) Balti ja Eesti meistrivõistluste teisel etapil.

Esimesel võistluspäeval tuleb sportlastel läbida kolm 53 kilomeetri pikkust ringi ja igal tiirul võetakse aega ühel krossi-, ühel ekstreem- ning ühel endurokatsel. Teisel võistluspäeval selgitatakse paremusjärjestus kahel ringil.

Võistluskeskus ja stardipoodium asuvad Paikuse spordihoone ees. Kõigepealt suunduvad motomehed Paikuse saeveski taha maha märgitud kahe kilomeetri pikkusele krossiringile. Seejärel pannakse võistlejate võimed proovile Seljametsas ekstreemsel katsel, kus ligi kilomeetrisel rajal tuleb ületada erinevaid takistusi. Kõige pikem on endurotest valdavalt pehmel rabapinnasel, mille kiire läbimine nõuab sõitjatelt nii meisterlikkust kui külma närvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles