Juhtkiri: Võimuekvaatoril

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Laiemalt on viimaste kuude jooksul kõneks olnud võimulepe, mille alusel Reformierakond, sotsid ja IRL riiki valitsevad ning mille avalikud ja mitte nii avalikud punktid väga paljusid inimesi puudutavad. Samal ajal pole kuhugi kadunud Pärnu linna koalitsioonileping, mis nüüdseks kehtinud kaks aastat.

Nagu tänasest Pärnu Postimehest lugeda, on aastateks 2013–2017 sõlmitud koalitsioonilepingus püstitatud eesmärkidest täidetud linnavalitsuse enda hinnangul 65 protsenti.

Laias laastus võib sellise positiivse hinnangu anda küll, kuigi kui koalitsioonilepingu punkt algab sõnaga “toetame”, võib selle täitmist tõlgendada väga laialt, alates õlale patsutamisest ja lõpetades korraliku rahasüstiga. Samal ajal sõnaga “käivitame” või “rajame” algavate punktide puhul on väga lihtne vaadata, kas on käivitatud või rajatud. Näiteks ütleb koalitsioonilepingu üks väga aktuaalne punkt järgmist: “Rajame Kesklinna sillast Siimu silla poole promenaadi-pargi ja korrastame Siimu silla.” Saame või ei saa näha, omamoodi sümboolse tähendusega on see nii või naa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles