Galerii: kirjandus- ja teatrimängu võitis Jõõpre põhikooli võistkond

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu toimus juba seitsmendat korda Gulliveri kirjandus- ja teatrimäng Pärnumaa 2.-4. klasside õpilastele. Seekord kandis võistlus nime Kassimäng ja oli pühendatud lastekirjanik Kristiina Kassi loomingule ja 45. sünnipäevale.

Märtsi alguses läks võistlustulle 13 võistkonda. Läbi kahe eelvooru ja kahe poolfinaalmängu jõudsid aprilli lõpus toimunud finaali neli tublimat, loovamat ja vapramat seitsmeliikmelist võistkonda: Kuninga tänava põhikooli 2. klasside ühendvõistkond, Jõõpre põhikooli 4. klassi tiim, Lõpe põhikooli võistkond ja Kuninga tänava põhikooli 3.-4. klasside koondvõistkond.

Kui eelvoorudes esitati tavalisi kilvaküsimusi kirjaniku raamatute ja eluloo ning lastele mõeldud teatrilavastuste kohta, siis poolfinaalides ja finaalis lisandusid loovtöö raamatuga, kirjandusliku tähesegadiku lahendamine ja kodutööna viieminutine näitemäng mõne Kristiina Kassi raamatu või jutu ainetel. 

Finaalmäng toimus Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas ja žüriis osalesid raamatukogutöötajad, mängu juhtis ja küsimused/ülesanded koostas Jaak Känd.

Finaalmängu võitis Jõõpre põhikooli 4. klassi võistkond koosseisus Pille-Riin Jaaniste, Melyssa Kees, Lisett Koitsaar, Karolin Mets, Ethel Pill, Mia Pransmann ja Alice Võsanurm (juhendajad Vaike Ruumet ja Helle Kirsi). 

Teiseks tuli Lõpe põhikooli esindus, kuhu kuulusid Argo Luur, Kertu Kangur, Cariina Lizette Liiv, Tuuli Pikkmets, Margus Pikkmets, Maris Pikkmets ja Triinu Pikkmets (juhendaja Annika Pikkmets).

Kolmanda koha saavutas Kuninga tänava põhikooli 3.-4. klasside võistkond ja neljanda koha Kuninga tänava põhikooli 2. klasside võistkond.

Traditsioon on lõpetada mäng suure kostüümipeoga Endla teatris, mis toimus eile ja kus osales kirjanik Kristiina Kass koos tütre Liisaga. Pidu algas sammassaalis kostüümide esitlusega, siis tervitasid kirjanikku tema sünnipäeval (mis oligi eile, 14. mail) Jõõpre laululapsed. Esitati kaks laulu Kassi äsja ilmunud raamatust „Nõianeiu Nöbinina ja korstnapühkija“. Nende laulude muusika ja sõnad on Kristiina Kass ise kirjutanud! Seejärel tantsiti-mängiti „Kaks sammu sissepoole“ ja „Mul on üks tore Kass(tädi)“.

Kostüümipeol on tavapäraselt etendatud poolfinaalide ja finaalide paremaid näitemänge. Selleks mindigi teatri suurde saali ja laval astusid üles Lõpe lapsed etteastega „Väikese lapse hea tuju retsept“, Sauga lapsed esitasid „Mustkunstnik Punavuntsi“, Jõõpre lapsed „Hobide pahad pooled“ ja Kuninga 3.-4. klasside õpilaste näitetrupp „Nõianeiu Nöbinina sünniloo“. 

Seejärel autasustati nelja parimat võistkonda raamatutega ja kõiki juhendajaid raamatupoe kinkekaartidega. Lõpuks kõlas ühislaul „Kui sul tuju hea või halb“. Peole järgnes kirjaniku autogrammitund ja oli võimalus endale soetada trükisoe Nöbinina-raamat.

Kassimängu aitasid korraldada ja toetasid auhindadega Endla teater, Pärnu keskraamatukogu lasteosakond, Rahva Raamat, Pärnu linn ja kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles