Kalapüügivõistlusel püüti 3,1kilogrammine haug

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus Pärnumaal.
Kalapüügivõistlus Pärnumaal. Foto: Erakogu

Laupäeval toimus Pärnumaal Jõesuul traditsiooniline kalapüügivõistlus, millega juhatati sisse siseveekogudelt püüdmise hooaeg.

Võistluse korraldaja Erkki Mäevälja teatel korraldatakse Pärnumaal juba 1970. aastatest haugipüügi võistlust, mis juhatab sisse siseveekogudelt püüdmise hooaja.

„Siseveekogudelt püüdmisel on keeld peal ja kui see lõpeb, koguneme esimesel nädalavahetusel pärast seda Jõesuule püüdma haugi Pärnu ja Navesti jõest,“ selgitas Mäeväli.

Laupäeval kogunes Jõesuule 73 osalejat, kelle seas oli kaks naist ja seitse alla 16aastast noort.

„See number on päris suur,“ kinnitas Mäeväli. „Tavaliselt jääb osalejate arv umbes 30 kanti.“

7-12 väldanud võistluse võitis Valmar Vaikla, kes püüdis kaks haugi, mis kaalusid kokku 4,38 kg. Suurema kaaluks mõõdeti 3,1 kg.

Kaalumiseks esitas kalu 23 osalejat, neist kaks olid noored. Naised sel korral kala ei saanud.

„Kokku saadi 21 haugi, 30 ahvenat, kaks turba ja üks vimb, mis küll arvesse ei läinud,“ märkis Mäeväli. „Võistluse käigus oli kuulda, et kala on, aga väikest on palju. Sellest hoolimata toodi kaalumisele päris parajaid purakaid.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles