Iseseisev elu õpetab enesekindlust

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Hantsoni kursuse lõputööks on tellija soovi järgi valmistatud täispuidust sahtlitega kapp, mille noormees ise algusest lõpuni valmis tegi.
Aare Hantsoni kursuse lõputööks on tellija soovi järgi valmistatud täispuidust sahtlitega kapp, mille noormees ise algusest lõpuni valmis tegi. Foto: Silja Joon

“Mul oli eesmärk saada kodust kaugemale, et proovida iseseisvat elu,” räägib Are põhikooli lõpetanud Aare Hantson (19).

Sünnipärase tervisevea tõttu erineb ta eakaaslastest selle tõttu, et ei tohi tõsta suuri raskusi ning väsib pisut kiiremini. Samuti vajab ta individuaalsemat juhendamist ning rahulikumat õpikeskkonda. Väliselt on ta tavaline noormees. Aare räägib, et maapoisina meeldivad talle talutööd, mida saab värskes õhus teha – juba lapsest saati on ta talunikust vanaisa juures suviti toimetanud ja maaeluga harjunud.

Tallinnas Õismäe serval asuvas Astangu keskuses õpib Aare teist aastat. Peale põhikooli proovis ta küll astuda Pärnumaa kutsehariduskeskusesse puidutisleri erialale, ent koolis peeti tema terviseriski liiga suureks. Kui rääkida erialavalikust, hakkas puidutöö Aarele meeldima juba põhikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles