Juhtkiri: Kaks heledat kultuurilaksu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nädala lõpp toob Pärnusse kaks kõrgkultuurisündmust, mis oma olemasolu võlgnevad just Pärnule ja mida võib võtta kui märgilisi ja meie linnale väga omaseid ettevõtmisi. Publiku huvi nende vastu ei pruugi ülisuureks kujuneda, kuid ega see olegi alati kõige tähtsam, veel vähem kvaliteeti tõestav.

Reedest kolmapäevani toimub suvepealinnas Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival, mis on välja kasvanud 1996. aastal startinud Klaudia Taevi nimelisest rahvusvahelisest noorte ooperilauljate konkursist. Praegust identiteeti kannab PromFest 2006. aastast ja nagu korraldajad ise ütlevad, on see ooperimuusika sõpradele mõeldud festival, mille kava keskendub peamiselt noortele lauljatele ja publikule.

Juba mitu aastat on festivaliga kaasas käinud ooperilavastus, kus esinevad Taevi-konkursside parimad lauljad ja mis alati kujutab endast erilist lavalugu, eelkõige kui mõelda, kes siin on oopereid lavastanud: Mati Unt, Linnar Priimägi, Marko Matvere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles