Abituriendid teevad täna viimast riigieksamit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna, 21. mail toimuv matemaatika riigieksam lõpetab gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste lõpetajatele tänavuse riigieksamite perioodi. Eksaminandid said valida kas kitsa või laia eksami.

Kitsa eksami valis 3716 ja laia variandi 4910 eksaminandi, vahendas sihtasutuse Innove pressiesindaja.

Gümnaasiumiastmes on õpilastel võimalik matemaatikat õppida kas kitsas (kaheksa kursust) või laias (14 kursust) mahus. Kitsas mahus õppinu sai valida laia eksami ja vastupidi.

Mõlemal eksamil on 50protsendine ühisosa, mille ulatuses on ülesanded analoogsed. Ülejäänud osas vastab eksamitöö kas kitsa või laia matemaatika ainekavale.

Mõlemat eksamitööd hinnatakse skaalal 0–100 punkti. Eksami sooritamise tingimused on kõigile eksaminandidele samad ja eksam loetakse sooritatuks, kui eksaminand on saanud töö eest vähemalt ühe punkti.

Matemaatikaeksami ülesannete koostamisel suurendatakse aasta-aastalt selliste ülesannete hulka, kus suur roll on teksti mõistmisel ja elulise probleemi või ülesande sidumisel konkreetse matemaatilise mudeliga. 

Teist aastat kehtiva korra alusel peavad õpilased gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, võõrkeele ja matemaatika riigieksami.

Innove korraldatavatele riigieksamitele registreerus tänavu 10 471 eksaminandi ja tulemused avalikustatakse 19. juunil.

Riigieksamite eesmärk on anda koolile, omavalitsusele ja riigile võrreldavat objektiivset infot õpitulemuste kohta gümnaasiumiastmes, et mõista iga kooli tugevaid ja nõrku külgi. Koolide omavahelisel võrdlemisel tuleb arvestada, et iga kool tegutseb eripärases olukorras ja kontekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles