Lasteaednikud: me kõik teeme samasugust tööd, aga palga suurus sõltub omavalitsusest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: LINDI LÜLALOOD : PÄRNU, EESTI,  03SEP14-
Lasteaed
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: LINDI LÜLALOOD : PÄRNU, EESTI, 03SEP14- Lasteaed ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti lasteaednike liit on koostanud pöördumise riigikogule, milles tehakse ettepanek kehtestada lasteaiaõpetajatele põhikooli- ja gümnaasiumi õpetajatega võrdne riiklik töötasu alammäär. Erinevalt kooliõpetajatest maksab lasteaiaõpetajatele palka kohalik omavalitsus, mistõttu sõltuvalt omavalitsusest erinevad palgad kohati kolm korda.

On omavalitsusi, kus lasteaiaõpetajate palk on 420 eurot, teisal teenitakse üle 1100 euro kuus. Lasteaednike liidu liikmed nimetavad sellist olukorda ebavõrdseks kohtlemiseks ehk suisa diskrimineerimiseks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu Päikesejänku lasteaia vanemõpetaja Merit Kvatši sõnutsi on lasteaednike peaeesmärk, et riigis kehtestataks kõigile alushariduse pedagoogidele ühtne õpetaja töötasu alammäär, mida rahastataks nii, nagu seda tehakse kooliõpetajate puhul.

"Me kõik teeme samasugust tööd, meil on riiklikult kehtestatud kvalifikatsiooninõuded, me töötame kõik riiklikule õppekavale tuginedes, kuid palka saame kahjuks sõltuvalt sellest, millises omavalitsuses me oleme," selgitas Kvatš.

Lasteaiaõpetajad jätavad riigikogule õiguse otsustada, kuidas täpselt nende murele lahendus leitakse. Tegemist on kodanikualgatusega, millega end nähtavaks taha ja oma muredele riigikogu tähelepanu juhtida.

Pärnus on lasteaia noorempedagoogi palk 600-750 eurot, pedagoogil 630-790 ja vanempedagoogil 720-900 eurot kuus. Kooliõpetajate palk on siiski suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles