Galerii: Pärnumaa kuuendikud veedavad põnevalt aega ohutuslaagris

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paarsada Pärnumaa kuuendate klasside õpilast veedab kaks põnevat päeva Sindi külje all Helmondi peo- ja toidutares, kus toimub „Kaitse end ja aita teist“ ohutuslaager.

Kogu õppeaasta jooksul on kuuendate klasside noored saanud eluks vajalikke teadmisi tule- ja veeohutuse, esmaabi ja sõltuvusainete kohta päästeametilt, politsei- ja piirivalveametilt, Punase Risti maakondlikelt seltsidelt ja Kaitseliidult. Maanteeamet andis õpetajatele häid nõuandeid liiklusohutuse suhtes. Vahetult enne suvevaheaega on täpselt õige aeg omandatud teadmisi eakaaslastega võrrelda ja valmistuda turvaliseks suveks.

Kahepäevases laagris ootab noori palju põnevaid, samal ajal õpetlikke teemapunkte, mille läbimisel selguvad parimad ohutusasjatundjad. Meeleoluka kogemuse jäädvustab kõigile südamesse tuletõrjeolümpia. Laagris ei puudu tunnustus ega üllatused osalejatele.  

„Kaitse end ja aita teist“ sai alguse 1990ndate keskpaigas Jõgevamaalt. Nagu headel asjadel ikka kombeks, ei jää need nurka seisma, vaid arenevad ja laienevad. Nii jõudiski projekt Lääne päästekeskuse haldusalale, täpsemalt Järvamaale 2003. aastal. Mõni aeg hiljem liitusid sellega Pärnu-, Rapla-, Lääne-, Saare- ning Hiiumaa ja nüüdseks on see vallutanud kogu Eesti.

Ohutuslaagrit toetab mitukümmend ettevõtet ja asutust. Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Piret Seire sõnutsi on hea meel näha, et nii palju asutusi ja ettevõtteid panustab meie noorte ohutusse tulevikku. „Muljet avaldav number ohutussõpru annab teadmise, et ohutus on in nii noorte kui täiskasvanute seas, see omakorda annab kindluse, et ohuolukordade ja õnnetuste arv järjest väheneb,“ ütles Seire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles