Pärnaka maailmarekord väärib kiitmist igavesti

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona olümpia suvel nautis Jüri Tamm koos 9aastase tütre Annaga sünnilinna Pärnut. Annastki sai kergejõustiklane, Eesti juunioride meister, 2003. aasta täiskasvanute odahõbe ja 7-võistluse pronks. Nüüd on Annal kolm poega: Lurichi järgi Georg, Palusalu järgi Kristjan ja Markus. Marcus, muide, on ladina keeles vasar.
Barcelona olümpia suvel nautis Jüri Tamm koos 9aastase tütre Annaga sünnilinna Pärnut. Annastki sai kergejõustiklane, Eesti juunioride meister, 2003. aasta täiskasvanute odahõbe ja 7-võistluse pronks. Nüüd on Annal kolm poega: Lurichi järgi Georg, Palusalu järgi Kristjan ja Markus. Marcus, muide, on ladina keeles vasar. Foto: Aksel Randmer

Läinud laupäeval möödus 35 aastat päevast, mil Pärnu poiss Jüri Tamm püstitas Gruusias Leselidzes vasaraheite maailmarekordi 80.46.

Tamm oli rekordimees küll vaid paarkümmend minutit, ometi on see tähtpäev, mida tarvitseks kui ehk mitte sagedamini, siis iga viie aasta tagant meenutada.

See tooks korrakski taas teispoolsusest pildile tema Pärnu-aastate treeneri Tõnis Luku, meenutaks Eesti sõjaeelset pärnakast vasara-, ketta- ja raskusheiteässa (vasaras 1940 maailma hooaja kolmas, kettas 10., raskusheites kinnitamata andmeil liider) Oskar Linnastet ning Tammest vaid mõne aasta vanemate otseste eelkäijate Ahto Karumaa ja Toivo Martšenkovi valitsemist Eesti vasarasektorites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles