Kaotatud foto tagasisaamine tõi Elsale pisara silma

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manijalane Neeme Salme andis Elsa Steffensonile üle Ruhnust leitud 75 aastat vana foto, mille tagaküljel on Jakob Steffensoni palve tulla temale naiseks.
Manijalane Neeme Salme andis Elsa Steffensonile üle Ruhnust leitud 75 aastat vana foto, mille tagaküljel on Jakob Steffensoni palve tulla temale naiseks. Foto: Mark Soosaar

Manija uhiuue muuseumiaida uksed on nüüd avali ja ühes sellega kaht Ruhnu kogukonda – põlisruhnlaste oma enne sõda ja pärast suurt põgenemist saarele nende vara valvama asunud kihnlaste oma pärast sõda – tutvustavad näitused külastajate ootel.

Elupõlise ruhnlase, paguluses oma kodusaarest arvukaid raamatuid kirjutanud Jakob Steffenssoni koostatud näituse “Ruhnu – kaotatud maailm” Manijale jõudmist käis Jakobi lesk Elsa Steffensson poeg Hugo ja pojapoeg Hansuga oma silmaga kaemas. Et Ruhnu muuseumi ehitamine on alles pooleli, peatub näitus pere soovil nendel Eesti väikesaartel, kus on näituse tegemise võimalus.

Teine avatud väljapanek “Kudas Manõja mehed Ruhnus käösid” jutustab kihnlaste kogukonna elust Ruhnus aastail 1944–1974.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles