Projektipäev tõi kokku vabakooli ja Sütevaka pere

, Pärnu vabakooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogu kevadise poolaasta on Pärnu vabakool ja Sütevaka humanitaargümnaasium kohtunud loovaks ja üksteist rikastavaks koostööks.

Kahte kooli ühendab selge valikuna loovus kui inimese üks suuremaid väärtusi ja huvitava elu eeldus. Sütevaka kooli slogan „Vabadus, loovus, vastutus!“ kõlab kokku vabakooli loovuse õppesuunaga.

7.–8. klasside projektipäeva „Säästlik tarbimine“ eesmärk oli toetada noorte ettevõtlikkust, kodanikualgatust, keskkonnateadlikkust, loovust, koostööd ja IT-oskusi. Projektipäeva ettevalmistuseks said kahe kooli õpetajad juba eelnevalt kokku töötubades. On teada, et kui selline õppepäev on hästi ette valmistatud, sujub tegutsedes kõik justkui iseenesest. Mentori rolli taandunud õpetajad sekkuvad vaid siis, kui oma kurssi järgiv rühm abi küsib. Sageli ei küsigi. Projektipäeval saavad noored õppida märksa iseseisvamalt kui tavapärases koolitunnis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles