Aastasaagi väljapüüdmine paneb Kihnu ja Manija kevadisele räimepüügile punkti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannakalurid räimepüügil.
Rannakalurid räimepüügil. Foto: Henn Soodla

Maaeluminister Urmas Kruuse käskkirjaga peatatakse laupäevast, 23. maist kastmõrdadega kalapüük Pärnu maakonnas Kihnu ja Manija saare püsielanikel, sest räime lubatud aastasaak hakkab piirkonnas püütud saama.

Pärnu maakonnas on Kihnu ja Manija saare püsielanike kaluri kalapüügiloa alusel 21. mai seisuga püütud 1184 tonni räime. Piirkonna lubatud aastane püügikogus on 1239 tonni. Seega on piirkonnale lubatud räimesaagist püütud juba 96 protsenti, mistõttu kalapüügiseaduse kohaselt tuleb püük peatada.

Ministri käskkiri 2015. aasta räimepüügi peatamise kohta Pärnu maakonnas Kihnu ja Manija saare püsielanikele kaluri kalapüügiloa alusel Läänemerel ICESi alarajoonis 28.1 (Liivi laht) avaldatakse Ametlikes Teadaannetes, see avalikustatakse põllumajandusministeeriumi veebilehelgi ja edastatakse vastavatele erialaliitudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles