Pärnu keskerakondlased on vastu majutusteenuste käibemaksu tõusule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Keskerakonna Pärnu linna piirkonna juhatus ei toeta majutusteenuste käibemaksu tõusu, mis seab väga suurde ohtu Eesti majutusettevõtted ja kaudselt kogu turismisektori. 20. mail juhatuse koosolekul leidsid Pärnu keskerakondlased, et selline samm võib väga tõsiselt kahjustada Pärnu positsiooni turismimaastikul.

„Pärnu maakonda külastas 2014. aastal 335 400 turisti, kellest 70 protsenti olid välisturistid. Majutusteenuste käibemaksu tõstmine vähendab Pärnu konkurentsivõimet eelkõige võrreldes lõunanaabrite ja Riia linnaga. Kui Tallinna majutusettevõtted võivad veel kuidagi pärast käibemaksu tõusu ellu jääda, siis turistide arvult järgnev Pärnu saab Eesti regioonidest selle maksutõusuga kõige valusama hoobi,“ ütles erakonna Pärnu linna piirkonna juht Kadri Simson.

Simson lisas, et turismisektor moodustab tähtsa osa Eesti majandusest – koos kaudsete mõjudega ligi seitse protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Tema sõnutsi on vähendatud käibemaksumäär kasutusel enamikus Euroopa Liidu riikides, seda kindla põhjusega.

„Kui me soovime, et Eesti turismisektor oleks külalistele atraktiivne, eestlastele taskukohane, spordilaagrite korraldajatele ilma hinnalisata ja sektoris töötavate inimeste palgad tõuseksid, ei saa sellist maksutõusu kehtestada. Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatus kutsub Pärnust valitud riigikogu liikmeid Toomas Kivimägit, Jüri Jaansonit, Mark Soosaart ja Andres Metsoja seisma oma valimisringkonna ühe olulisema sektori eest ja seisma julgelt sellise kahjuliku mõjuga maksumuudatuse vastu," lausus Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles