Juhtkiri: Võitu on meile vaja

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kõik need, kes eile Alexela korvpalli meistriliiga finaalseeria viiendat mängu jälgides Tartu ülikool/Rockile või Kalev/Cramole pöialt hoidsid, ning kõik need, kellele korvpall korda ei lähe, saavad oma pöialdele täna õhtul taas tööd anda, elades kaasa Eurovisiooni lauluvõistluse lõppkontserdile ja toetades moraalselt Eesti esindajaid Elina Borni ja Stig Rästat.

Iga aasta on põhjust ütelda, et ega see Eurovisioon ole enam see, mis ta kunagi oli. Ei ole muidugi ega saagi olla. Kunagisest elava orkestri saatel emakeeles lauldud estraadist pungil lauludele keskendunud võistlusest on saanud omajagu veider glamuuriüritus, millel muusika pole sugugi esmatähtis.

Tuleb aga tõdeda, et kui Eurovisiooni peategelane oleks muusika, ei vaataks seda suurt keegi. Tuled ja viled, kõmu ja globaliseerumine, mis selle lauluvõistlusega kaasas käivad, aitavad huvi ülal hoida, sest reitingud ja raha, mis telemaailma valitsevad, juhivad lauluvõistlustki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles