Pärnu õpilased tegid Konstantin Pätsist dokumentaalfilmi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmimees Jaan Kolbergi ja Pärnu Kuninga tänava põhikooli 8. klassi tüdrukute koostöös valmis dokumentaalfilm riigimees Konstantin Pätsist.
Filmimees Jaan Kolbergi ja Pärnu Kuninga tänava põhikooli 8. klassi tüdrukute koostöös valmis dokumentaalfilm riigimees Konstantin Pätsist. Foto: Urmas Luik

Pärnust pärit filmilavastaja Jaan Kolberg tegi koos kooliõpilastega Eesti riigivanematest dokumentaalfilmi “16 küünalt”.

Film koosneb kuueteistkümnest lühifilmist, millest igaüks käsitleb üht riigitegelast.

Kui Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilaste osalusel sündis film samas koolimajas õppinud riigitegelasest Konstantin Pätsist, siis teiste Eesti koolinoorte abil said oma filmi eri aegadel vabariiki juhtinud Ado Birk, Ants Piip, Juhan Kukk, Friedrich Akel, Jüri Jaakson, Jaan Teemant, Jaan Tõnisson, August Rei, Otto Strandman, Kaarel Eenpalu, Jüri Uluots, Aleksander Warma, Tõnis Kint, Heinrich Mark ja Lennart Meri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles