Pärnus selgitati välja Eesti parimad sõiduautotehnikud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse „Sõiduautotehnik 2015” võitjad: vasakult Ivari Järve (vasakult) Järvamaa kutsehariduskeskusest, Janari Zirk Taru kutsehariduskeskusest ja Kevin Lepp Pärnumaa kutsehariduskeskusest.
Võistluse „Sõiduautotehnik 2015” võitjad: vasakult Ivari Järve (vasakult) Järvamaa kutsehariduskeskusest, Janari Zirk Taru kutsehariduskeskusest ja Kevin Lepp Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Foto: SA Innove

Pärnumaa kutsehariduskeskuses mõõtu võtnud noored sõiduautotehnikud selgitasid enda seast parima, kelleks osutus Tartu kutsehariduskeskuse õpilane Janari Zirk.

Teisele kohale tuli Järvamaa kutsehariduskeskusest Ivar Järve, kellele järgnes Kevin Lepp Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

„Olen kümnendast eluaastast remontinud mootorrattaid ja suviti töötanud autoremonditöökojas,” ütles Eesti parim sõiduautotehnik Janari Zirk. Tema sõnutsi andis võistlus kinnitust, et omandatud teadmised ja oskused on igati tasemel. „Olen väga rahul Tartu kutsehariduskeskusega ja pärast kooli lõppu tahan edasi õppida autodiagnostikuks,” lisas Zirk.

„Võistlustulemused olid ootuspärased, kõige raskemaks osutus elektriskeemi mõõtmine ja koostamine. Võistlejad said suurepäraselt hakkama mootoriülesannetega,” rääkis Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Priit Auväärt. Ta selgitas, et väga head tulemused elektriülesandes eristasid esikolmikut teistest. Auväärdi väitel peavad kõik koolid autoerialal võistlemist väga oluliseks ja kindlasti osalevad mõõduvõtmisel järgmisel aastalgi.

Võistlus koosnes viiest osast. Esmalt tuli võistlejatel sooritada teoreetiline test. Seejärel tegid noored veermiku kontrolli, vahetasid korrektselt sõiduauto rehvi, kontrollisid sisepõlemismootori süsteeme ja lõpetuseks koostasid elektriskeemi.

Kutsevõistluse Sõidutehnik eesmärk on arendada kutseõpetajate ja autoerialal õppijate kutsemeisterlikkust, võimaldada kutseõppeasutuste sõiduautotehniku eriala õpilastel näidata oma oskusi ja selgitada välja parimad.

Tänavusel võistlusel võtsid mõõtu 21 õpilast Tartu kutsehariduskeskusest, Valgamaa kutseõppekeskusest, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolist, Narva kutseõppekeskusest, Rakvere ametikoolist, Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolist, Kuressaare ametikoolist, Põltsamaa ametikoolist, Väike-Maarja õppekeskusest, Järva- ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles