Muuseum rullis lahti Pärnu pallaslaste elu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise kohtumise osaliseks pool sajandit tagasi meie seast lahkunud Erich Lepsiga tema maanteemaali taustal võib saada iga näituse külastaja. Marian Kivila pani kolleegidega kokku mahuka näituse kahe 1944. aastal Pärnust lahkunud kunstniku elust, loomingust ja võimalustest võõrsil läbi lüüa.
Sellise kohtumise osaliseks pool sajandit tagasi meie seast lahkunud Erich Lepsiga tema maanteemaali taustal võib saada iga näituse külastaja. Marian Kivila pani kolleegidega kokku mahuka näituse kahe 1944. aastal Pärnust lahkunud kunstniku elust, loomingust ja võimalustest võõrsil läbi lüüa. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muuseumi kolmanda korruse ajutiste näituste saalis on kuni 20. septembrini avatud uus ja mahukas näitus „Pärnu pallaslased paguluses: Erich Leps ja Pauline Elfriede Leps-Estam“.

Väljapanek toob vaatajate ette möödunud aastal Ameerikast annetusena Pärnu muuseumisse jõudnud hiiglasliku kollektsiooni Lepside paguluses valminud loomingust. Sõjaeelsetest teostest on esindatud valik Eesti kunstimuuseumi, Tartu kunstimuuseumi, Tallinna linnamuuseumi ja Pärnu muuseumi kogudest ja erakogudest.

Möödunud aastal rahvusarhiivi toetusel seda osa kogust, mida postiga saata ei saanud, Ameerikast ära toomas käinud ning sealsete inimestega arhiivi jaoks videointervjuusid teinud Pärnu muuseumi arendus- ja turundusjuht Marian Kivila möönis, et muuseumi meeskonnal oli näitust hea teha tänu Lepside perekonnale, kes oli oma eluloolise materjali väga usinalt dokumenteerinud ja talletanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles