Seni tundmatu isik korjas looduskaitse all olevate lindude mune

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnumunad. Foto on illustreeriv.
Linnumunad. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ornitoloog Mati Kose leidis nädalavahetusel Kihnu looduskaitsealustel laidudel seiret tehes kaks ämbrit linnumunadega ja tal õnnestus arvatavat munakorjajat pildistada. Laidudel on lindude pesitsusajal keelatud isegi liikuda, linnumunade korjamisest rääkimata.

Keskkonnainspektsioon alustas täna väärteomenetlust, et tuvastada mehe isik, kes Kihnu laidudel linnumune korjas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ornitoloog Mati Kose sõnade järgi oli linnumune korjatud Imutlaiul ja Umalaiul. Just Umalaiult leiti suur ämbritäis mune, kus ornitoloog pikalt mõtlemata tundis ära hõbekajaka-, naerukajaka-, tiiru- ja luigemunad.

Kose toimetas munad keskkonnainspektsiooni. Seejuures oli ornitoloogi ülesanne kõik leitud linnumunad liigiti määrata.

Keskkonnakaitseinspektor Aliis Kevvai ütles, et keskkonnainspektsioon on võtnud Mati Kose tunnistuse ja sellest lähtuvalt alustanud väärteomenetlust, mille eest võib süüdlast oodata kuni 600eurone trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles