Juhtkiri: Pott põrus, aga jäi terveks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Väljendit “pott põrus, aga jäi terveks” kasutatakse kaardimängus, aga seda võib kasutada poliitikaelu kirjeldamiselgi, seda enam, et sarnasusi on neil päris palju.

Pärnu võimuliidu puhul tuleb see ütelus meelde seoses linnavolikogu viimase istungiga, mille päevakorras oli muu kõrval Trivimi Velliste asemele Eesti Vabariigi 100. aastapäeva erikomisjoni esimehe valimine. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees, riigikogust naasnud Annely Akkermann esitas sellele kohale linnavolinik Priit Suti samast erakonnast.

Enne hääletamist pidas Toomas Kivimägi valimisliidu esindaja Eino-Jüri Laarmann kõne, milles leidis, et Sutt ei sobi sedavõrd väärikat komisjoni juhtima. Hääletuse järel selgus, et sama arvab suurem osa volikogu liikmeist. Häältega 13 tosina vastu jäi Sutt sellele kohale valimata, osa IRLi fraktsioonist nägi seda umbusaldusavaldusena koalitsioonikaaslaste poolt ja oli valmis võimuliidust juba sama istungi jooksul lahkuma. Pott põrus, aga jäi terveks ehk koalitsioon jäi seekord veel püsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles