Suur tükk võib valitsuse suugi lõhki ajada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Otsuseid tehes ei saa ühe mõõdupuuga läheneda pealinnale ja maapiirkonnale,” ütles Lepanina hotelli omanik Jaak Valge, kes tegutseb 180 kilomeetri kaugusel Tallinnast.
“Otsuseid tehes ei saa ühe mõõdupuuga läheneda pealinnale ja maapiirkonnale,” ütles Lepanina hotelli omanik Jaak Valge, kes tegutseb 180 kilomeetri kaugusel Tallinnast. Foto: Urmas Luik

Vanarahvas hoiatab, et suur tükk ajab suu lõhki, sellest ja valdkonna asjatundjate arvamustest hoolimata otsustas valitsus tõsta majutusteenuste käibemaksu ületulevast aastast 14 protsendini ehk viie protsendi võrra.

Tõsi, mööndus on tehtud selles, et majutusteenuste esialgu kavandatud tõus üheksalt protsendilt 20ni on asendunud turismiettevõtjate survel 14 protsendiga.

Rahandusministeeriumi hinnangul suureneb käibemaksu laekumine 2017. aastal ligi kümne miljoni euro võrra ja eeldatav maksutõusust tulenev majutusteenuste hinnatõus on valitsuse arvates 3,2 protsenti ehk euro kliendi öö kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles