Keskkonnakomisjon tutvub Pärnumaal siinsete looduskaitse probleemidega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: JUHETA SADAM : PÄRNU, EESTI,  29AUG12-
Pildil Pärnu laht,  rannakalurid, kalapüük
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: JUHETA SADAM : PÄRNU, EESTI, 29AUG12- Pildil Pärnu laht, rannakalurid, kalapüük ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riigikogu keskkonnakomisjon tutvub täna ja homme Pärnumaal Euroopa kalandusfondi toel rajatud ettevõtetega ja kohtub Pärnumaa omavalitsusjuhtidega, et arutada keskkonnakaitse probleeme.

Keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra sõnutsi on komisjon saanud Pärnumaalt mitu ettepanekut nii kalanduse kui looduskaitse suhtes. „Pidasime otstarbekaks tutvuda kohapeal olukorraga, et probleemidele lahenduste leidmisel olla kursis vahetust allikast laekunud teabega ja kaasata kohalikke inimesi probleemide lahendamisse,“ ütles Vakra.

Täna tutvutakse Võiste ja Lindi logistikakeskusega ja vaadatakse üle Saulepa sadam. Kohtumisel kaluritega on kõne all nende esile toodud probleemid ja kalapüügiseaduse toimimine igapäevases kutsetöös. 

Homme on kõne all Kihnu kalurite probleemid, plaanis on Liu logistikakeskuse ja kalatööstuse Japs külastus. Pärast seda on kavandatud maavalitsuse hoones kohtumine Pärnumaa omavalitsusjuhtidega, kus kõneaineks on looduskaitse. Kohtumisel Pärnumaa jahimeestega keskendutakse hülgejahi probleemidele.

Pärnumaa ringkäigul osalevad peale Vakra keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp ja põllumajandusministeeriumi kalandusosakonna juhataja Ain Soome. Kohtumisel omavalitsusjuhtidega on kohal keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni juhataja Sulev Vare, looduskaitse juhtivspetsialist Kadri Hänni ja jäätmespetsialist Peeter Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles